De dieselgate sudderde nog wat door maar deze week was er gelukkig ook weer écht autonieuws. Met de onthulling van de Tesla Model X als hoogtepunt.

Tesla onthulde deze week de productieversie van de langverwachte Model X. Hij is leverbaar vanaf de tweede helft van 2016 en heeft vleugeldeuren, een panoramische voorruit en natuurlijk elektrische aandrijving. Honda gaat zelfs nog wat verder dan Tesla met de onthulling van zijn tweede waterstofauto. Die komt naar Europa, maar dat gaat nog wel even duren.

Dichterbij is de introductie van de nieuwe Suzuki Ignis, waarvan het merk deze week de eerste foto’s liet zien. Binnenkort kunnen we de onthulling verwachten van de Fiat 124 Spider, de eerste beelden lekten deze week al uit. Land Rover plaagde nog een laatste keer met de Range Rover Evoque Convertible.

Ook deze week was het weer raak met nieuws over de dieselgate. Wij beperkten ons in de berichtgeving tot de belangrijkste feiten voor de Nederlandse automobilist. Zo werd bekend dat Volkswagen ‘zo snel mogelijk’ aan een oplossing werkt, stopt met de verkoop van voorraadmodellen met foute software en dat de geïnfecteerde auto’s teruggeroepen zullen worden. Wanneer dat gebeurt is nog niet bekend.

Verder hebben we deze week twee nieuwe auto’s uitgebreid aan de tand gevoeld. Onze bevindingen over de BMW 2 Serie Cabrio en de Mercedes-Benz GLE Coupé lees in je de autotests.