Hyundai geeft de Santa Fe een update. De nieuwe neus zorgt ervoor dat het model weer in de pas loopt met de meeste recente Hyundai-modellen.

Het is alweer tijd voor een facelift van de Hyundai Sante Fe. Hoewel het model er nog altijd fris uitziet, krijgt ‘ie toch een nieuwe neus. Hiermee trekt het merk de lijn door zoals die met de Tucson is ingezet. De nieuwe grille valt dan ook direct op, net als de vernieuwde voorbumper. De indeling van de koplampen is ook gemoderniseerd.

Aan de achterkant zijn de wijzigingen veel minder groot. De leds in de achterlichten zijn anders van vorm en de achterbumper is iets aangepast. Binnenin zijn verbeterde materialen te vinden, die de kwaliteitsbeleving naar een hoger plan moeten tillen.

De vernieuwde Santa Fe krijgt de beschikking over diverse nieuwe veiligheidssystemen, zoals een noodremsysteem, detectie van kruisend verkeer, adaptieve cruise control, dodehoekdetectie, een rijbaanassistent en intelligente verlichting.

Meer gedetailleerde informatie en de prijzen verwachten we later dit jaar te kunnen melden, in aanloop naar de showroomintroductie in 2016. Op de IAA in Frankfurt later deze maand is de vernieuwde Santa Fe voor het eerst te bewonderen.