BMW voegt binnenkort de M40i-uitvoering toe aan het assortiment van de X4. Dit is het voorlopige topmodel van de X4.

Beter dan dit wordt het voorlopig niet in de X4. BMW komt met de M40i, die het assortiment aan de bovenkant afrondt. Zekerheid over een X4 M is er niet, dus deze 'M-light'-uitvoering is voor nu het hoogst haalbare. En dat is allerminst behelpen, blijkt uit de specificaties en foto’s die via de website Bimmertoday zijn uitgelekt.

De M40i heeft een 3,0 liter zescilinder aan boord, die maar liefst 360 pk vermogen ophoest. De X4 accelereert daarmee in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u, dat is 0,6 seconden sneller dan de huidige snelste versie, de 35i, dat doet. De topsnelheid wordt zoals gebruikelijk begrensd op 250 km/u. Over onderstelwijzigingen is nog niets bekend, maar de verwachting is dat BMW de afstelling van veren dempers wel wat zal aanscherpen.

De uiterlijke wijzigingen zijn bescheiden. De M40i is voorzien van het nu al leverbare M Sport-pakket, aangevuld met aluminium spiegelkappen, aluminium details in de bumper, nieuwe 19 inch wielen en een dubbele uitlaatpijp. Binnenin is de boel verfraaid met M-Sport instaplijsten, aluminium afwerkingsstrips en een sportstuur.

De volledige informatie verwachten we volgende week, als BMW de X4 M40i officieel onthult.