Lexus GS F en RC F 2017

De krachtige F-modellen van de Lexus GS en RC worden voortaan staandaard voorzien van de nieuwe generatie Adaptive Variable Suspension.

Lexus heeft enkele nieuwtjes. De belangrijkste is de standaard upgrade van de performancemodellen GS F en RC F met een nieuwe generatie van de Adaptive Variable Suspension (AVS). Met dit systeem kunnen Lexus-rijders zelf de rijdynamiek beïnvloeden. Selecteert de bestuurder een van de standen Eco, Normal of Sport S dan stelt AVS de ophanging comfortabel in. Wordt gekozen voor Sport S+ dan ligt de nadruk op maximale stabiliteit, vooral in bochten of op minder goed wegdek. 

De nieuwe versie AVS kent maar liefst dertig (tegen voorheen negen) verschillende standen waarmee de demping op de vier wielen elektronisch geregeld wordt. Het systeem houdt niet alleen rekening met het soort weg waarover gereden wordt, ook de rij-input (snelheid, stuurbewegingen en dergelijke) en de voorkeur van de bestuurder worden meegenomen. AVS is daarvoor geïntegreerd met het Vehicle Dynamics Integrated Management en met de veiligheidsfeatures van Lexus Safety Sense.

Overige nieuwtjes

Tegelijk met de introductie van de nieuwe AVS biedt Lexus nieuwe lakkleuren aan voor de Lexus GS F en RC F: voor de eerste een grijstint en voor de coupé een zwarte kleur. Ook worden nieuwe, zevenspaaks lichtmetalen wielen in het assortiment van de RC F opgenomen.