BMW start vanaf maart met de levering van nieuwe en vernieuwde motoren in de 4 Serie. Meer vermogen en minder CO2-uitstoot zijn de belangrijkste verbeteringen.

BMW herziet het motoraanbod van de 4 Serie Coupé, Gran Coupé en Cabrio. Het aanbod benzinemotoren start onveranderd met de 184 pk sterke viercilindermotor in de 420i, maar de twee sterkste motoren zijn vernieuwd. De 428i maakt plaats voor de 430i met vernieuwde viercilindermotor. Die heeft een vermogen 252 pk, 7 pk meer dan voorheen. Verbruik en CO2-uitstoot liggen enkele tienden van liters en grammen lager.

De 435i wordt vervangen door de 440i met een nieuwe zescilinder turbomotor. Het vermogen is met 20 pk toegenomen tot 326 pk, het koppel bedraagt nu 450 Nm (voorheen 400 Nm). BMW heeft tegelijkertijd het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met 12 procent weten te verlagen.

Ook bij de dieselmotoren is er nieuws. De 425d krijgt er 6 pk bij, waarmee het totaal op 224 pk komt. Het koppel van 450 Nm blijft gelijk, maar desondanks accelereert de vernieuwde 425d 0,2 seconden sneller van 0 naar 100 km/u. Het brandstofverbruik ligt maximaal 8 procent lager, afhankelijk van de gekozen wielmaat, carrosserie en versnellingsbak.

Koolstofvezel wielen M4 GTS

Ook voor de M4 GTS, de circuittijger van het assortiment, is er nieuws maar niet op motorisch gebied. BMW biedt namelijk als eerste autofabrikant Carbon Compound-wielen aan op een straatauto. Deze wielen, maatje 19 inch aan de voorkant en 20 inch achter, zijn gemaakt van met koolstofvezel versterkte kunststof en aluminiumcomposiet. Dat zorgt voor een gewichtsafname van 7 kilogram en minder roterende massa.

BMW levert de lichtgewicht wielen van de M4 GTS en de vernieuwde motoren van de 4 Serie vanaf maart. Prijzen zijn nog niet bekend.