De spectaculaire Lexus LC komt in het voorjaar van 2017 naar Nederland. Zowel de V8-motor als de hybride aandrijflijn wordt leverbaar.

Lexus heeft bekend gemaakt wanneer de LC naar Nederland komt: in het voorjaar van 2017. Prijzen zijn nog niet bekend, maar het is wel zeker dat beide motorversies leverbaar worden. Dat betekent dat de potentiële kopers keuze hebben uit een 477 pk sterke V8-motor en een innovatieve hybride aandrijflijn met een systeemvermogen van 359 pk.

Lexus is op dit moment nog volop aan het testen met de auto (foto 2), om het model fijn te slijpen. De bestuurder moet zich volgens het merk verbonden voelen met de auto. Dat wil Lexus onder andere bereiken met een zeer goede torsiestijfheid en een bijna perfecte gewichtsverdeling van 52 procent voor en 48 procent achter.

Een ander speerpunt is aerodynamica. Zo zijn er speciale luchtgeleiders bij de voorwielen die de windcirculatie in de wielkasten regelen. Aan de onderkant van de auto heeft het merk speciale vinnen aangebracht die de luchtstroom optimaliseren.