Lynk & Co 01

Het Zweeds-Chinese merk Lynk & Co onthult binnenkort een cross-over. Dat zal het tweede model zijn dat in Europa op de markt komt.

Lynk & Co presenteert binnenkort zijn tweede model, met de voorspelbare naam Lynk & Co 02. De eerste, die inderdaad 01 heet, is een SUV en werd vorig jaar al onthuld. CEO Alain Visser zegt tegen Auto Express over het nieuwe model: “Tussen de 01 SUV en 03 Saloon komt een soort cross-over, die we binnenkort onthullen. Hij heeft een SUV-lijn maar is een stuk lager dan zo’n auto, zoals je wel vaker ziet bij compacte modellen.” Oftewel: de 02 is een compacte cross-over en komt dus onder de 01 in de line-up.

De 03 Saloon die Visser noemt zal het derde model van Lynk & Co zijn, eerder dit jaar liet het merk al een voorproefje van die auto zien. De plannen om vanaf 2018 in Europa’s auto’s te gaan verkopen zijn gewijzigd, het merk mikt nu op een marktintroductie halverwege 2019.

Lynk & Co is net als Volvo onderdeel van het Chinese Geely. Het merk maakt gebruik van Volvo-techniek, het platform waarop de auto’s staan wordt ook gebruikt voor de volgende generatie Volvo V40.