Peking is momenteel de locatie van een autoshow, hier lees je wat er belangrijk is. Ook andere primeurs komen aan bod, plus twee rijtests waaronder de BMW X2. 

Volvo heeft op de autoshow van Peking een plug-in hybrideversie van de XC40 getoond. Het gecombineerde vermogen van elektro- en benzinemotor zal zo'n 250 pk zijn en de hybride SUV kan ongeveer 50 kilometer op alleen elektriciteit rijden. De T5 Plug-in Hybrid komt waarschijnlijk ook naar Nederland. Het premiummerk Lexus showt de sedan ES en verstrekt daarover nu meer informatie. In ons land wordt de auto leverbaar als 300h, met 218 pk sterke hybride aandrijflijn.

Meer nieuws Peking autoshow 

Ter ere van 50 jaar XJ-model brengt Jaguar de XJ50 uit. In Peking staan ook conceptcars, waaronder de S90 Ambiance Concept en de ultraluxe SUV Mercedes-Maybach Vision Ultimate Luxury. Het nagenoeg productierijpe studiemodel BMW Concept iX3 is de voorbode van een elektrische BMW X3. 

BMW X2

Autotests

Is er ruimte tussen de BMW X1 en X3 voor nóg een SUV? Onze rijtest in de BMW X2 gaat in op deze vraag. In een tweede autotest onderzoeken we een compacte auto waarmee je vanalles kunt doen wat je normaliter met een grotere wagen doet: de Ford Fiesta ST-Line. De tests gaan weer vergezeld van prachtige foto's.

Meer nieuwe modellen

Mercedes-Benz heeft de Chinese versie van de A-Klasse Sedan onthuld. In de tweede helft van het jaar presenteert het merk een variant voor Europa. Momenteel is voor ons de Hyundai i20 interessanter: die is vernieuwd en heeft onder andere een nieuwe grille, een nieuwe automaat en nieuwe veiligheidssystemen gekregen.

McLaren 570S Spider Design Edition

Showroomnieuws

In juli staat de nieuwe Ford Focus bij de dealers, je kunt 'em nu bestellen. Het nieuwe merk van Volvo, Polestar, heeft de richtprijs van zijn eerste model bekend gemaakt. Seat levert de Arona vanaf heden met een vernieuwd multimediasysteem. De McLaren 570S Spider, tot slot, is te bestellen met Design Edition-pakketten en Track Pack.

Overig nieuws

In de crashtest van EuroNCAP heeft de Nissan Leaf de maximale score van vijf sterren behaald. We sluiten het weekoverzicht af met een bespaartip: je vindt wéér nieuwe actiemodellen en aanbiedingen in onze actierubriek. Tot volgende week!