Lexus presenteert op de autosalon van Genève zijn derde SUV. De UX is een compact model waarmee het merk het succes op SUV-gebied verder wil uitbreiden.

De grote primeur van Lexus in Genève is de UX. Het is een relatief compacte SUV waarmee het merk in het vaarwater van de Audi Q3 en BMW X1 gaat zitten. Uiteraard doet Lexus dat wel op zijn eigen manier: “Deze auto is met niets anders te verwarren, dit kan alleen maar een Lexus zijn”, zegt de woordvoerder op de stand van Lexus in Genève. Het imposante front en de doorlopende achterlichten zijn inderdaad opvallende elementen.

De Lexus UX staat op hetzelfde platform als de C-HR van zustermerk Toyota. “Net als bij die auto zetten we bij de UX in op rijplezier. Meer nog dan dat is de UX natuurlijk een echte premiumauto, met bijbehorende uitstraling en afwerking.”

Lexus kondigt voor de UX een 178 pk sterke hybrideversie aan met 2.0 benzinemotor als basis. Er komt ook een aangepaste versie van die motor zonder hybride-ondersteuning, maar het is nog niet bekend hoeveel vermogen die heeft. Dat is ook niet erg, de UX komt pas begin 2019 naar Nederland dus het merk heeft nog even de tijd om meer informatie bekend te maken.

Update

Video toegevoegd.