MAN eTGE

De eerste bestelwagen van vrachtwagenmerk MAN komt eind dit jaar met elektrische aandrijving. De eTGE heeft een theoretisch rijbereik van 160 kilometer.

MAN presenteert de eTGE, de elektrische versie van de TGE bestelwagen. Die is vooral ontwikkeld voor gebruik in de stad, waar kleine afstanden worden afgelegd met lage snelheden. De theoretische actieradius van 160 kilometer en de topsnelheid van 90 km/u onderstrepen dat.

De 110 kW (136 pk) sterke elektromotor drijft de voorwielen aan. Het volledige koppel van 290 Nm is direct beschikbaar, waardoor de bestelwagen bij het wegrijden veel trekkracht heeft. Opladen kan via een snellader in 45 minuten, voor 80 procent. Via een gewone wallbox duurt het laden 5,5 uur en als je een regulier stopcontact gebruikt moet je 9 uur geduld hebben. De accu’s zijn onder de laadvloer aangebracht, die daardoor iets is verhoogd – net als bij de achterwielaangedreven dieseluitvoeringen.

De elektrische MAN eTGE is standaard onder andere voorzien van een navigatiesysteem en een verwarmde voorruit. Hij komt vooralsnog in een variant, met standaard wielbasis en verhoogd dak. Prijzen en andere verkoopinformatie volgen in aanloop naar de showroomintroductie eind dit jaar.