De BMW X2 introduceerde het concept van de Sports Activity Coupé (SAC) in het compacte premiumsegment. Nu is het de beurt aan de tweede generatie die nog opvallender, sportiever en vooruitstrevender is. Met aanzienlijk toegenomen afmetingen en een nadrukkelijk coupésilhouet maakt het exterieur van de nieuwe BMW X2 de grote stap voorwaarts direct duidelijk. Het progressieve karakter komt ook terug in de volledig elektrische BMW iX2, evenals in een groot aantal systemen dat geautomatiseerd rijden en parkeren mogelijk maakt en in de vorm van innovatieve digitale services via het nieuwe BMW iDrive met QuickSelect en BMW Operating System 9.

De wereldwijde marktintroductie vindt plaats in maart 2024 met de volledig elektrische BMW iX2, de sportieve BMW X2 M35i xDrive, nog een benzinemotor en een dieselversie. De nieuwe BMW X2 zal beschikbaar zijn vanaf een consumentenadviesprijs van € 52.340,- als BMW X2 sDrive20i Launch Edition. De volledig elektrische BMW iX2 zal een consumentenadviesprijs hebben vanaf € 59.350,- in de vorm van de BMW iX2 xDrive30. In de zomer van 2024 maken een tweede volledig elektrische variant en een tweede dieselmotor het aanbod compleet.

De nieuwe BMW X2 en BMW iX2 worden geproduceerd op dezelfde productielijn in de BMW Group fabriek Regensburg. De hoogvoltage-accu’s voor de volledig elektrische variant worden daar eveneens geproduceerd. Met de nieuwe BMW iX2 versnelt BMW Group zijn uitrol van elektrische mobiliteit. Tijdens de gehele levensduur van het model worden stappen gezet op gebied van duurzaamheid, van grondstof besparende productie tot de gebruiksfase en uiteindelijk recycling.

Exterieurdesign: authentieke Sports Activity Coupé met dynamische lijnen en een zelfverzekerde uitstraling.
De nieuwe BMW X2 heeft een opvallend en expressief design dat hem duidelijk onderscheidt van de BMW X1. De BMW X2 is onmiddellijk herkenbaar als Sports Activity Coupé (SAC) met zijn dynamische en langgerekte lijnen. Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe BMW X2 194 millimeter langer geworden, met 4.554 millimeter lengte in totaal. De breedte nam met 21 millimeter toe tot 1.845 millimeter en de hoogte met 64 millimeter tot 1.590 millimeter. Daarnaast zorgen de langere wielbasis en extra spoorbreedte voor meer interieurruimte, zowel op de vijf zitplaatsen als in de bagageruimte. De nieuwe BMW X2 heeft een bagageruimtevolume van 560 tot 1.470 liter, afhankelijk van de modelvariant. De BMW iX2 biedt 525 tot 1.400 liter bagageruimte.

De zelfverzekerde houding van de nieuwe BMW X2 is mede te danken aan de modelspecifieke hoge voorzijde. Bepalende elementen zijn de opvallende LED koplampen en de bijna hexagonale BMW nierengrille, die – voor het eerst in het compacte premiumsegment – optioneel is te bestellen met BMW Iconic Glow contourverlichting. Ook optioneel zijn adaptieve LED koplampen met matrix grootlicht dat andere weggebruikers niet verblindt.

Het dak strekt zich in een ononderbroken lijn uit tot aan de achterzijde en zorgt zo voor een slank, coupéachtig silhouet en de kenmerkende proporties van een SAC van BMW. Aan de achterzijde vallen de brede wielkuipen en krachtige schouders op. De horizontale contouren van de achterlichten zorgen voor een extra sportieve uitstraling, net als de Gurney spoiler en de opvallende achterbumper.

M specifieke designkenmerken zoals de in de bumper geïntegreerde dubbele uitlaateindpijpen links en rechts geven de BMW X2 M35i xDrive een bijzonder dynamische uitstraling. Voor alle modelvarianten is een M Sportpakket met aerodynamisch geoptimaliseerde exterieurdetails leverbaar, ook voor de nieuwe BMW iX2. Dat geldt ook voor het optionele M Sportpakket Pro, met onder andere een uitgebreide M hoogglans Shadowline exterieuruitrusting, M koplampen Shadowline, M achterspoiler en M Sportremsysteem met in rood uitgevoerde remklauwen.

Klanten hebben keuze uit twee unilakken en elf metallic carrosseriekleuren voor de nieuwe BMW X2, waaronder de nieuwe kleur Fire Red metallic. Ook leverbaar zijn twee Frozen carrosseriekleuren van BMW Individual en een breed aanbod aan BMW Individual speciale carrosseriekleuren.

Premium ambiance met sportieve uitstraling en indrukwekkende functionaliteit.
Het interieur van de nieuwe BMW X2 heeft een moderne premium ambiance met sportieve accenten. Het slanke dashboard met BMW Curved Display wordt gecombineerd met een ‘zwevende’ centrale armsteun met een geïntegreerd bedieningspaneel. Vooraan de middenconsole bevinden zich twee bekerhouders en een indirect verlicht smartphonevak met draadloze oplaadmogelijkheid.

De nieuw ontwikkelde stoelen zijn optioneel leverbaar in geperforeerd Veganza of Vernasca leder met fraai stikwerk als alternatieven voor de standaard stoffen bekleding. Andere opties zijn sportstoelen, elektrische stoelverstelling met Memory functie, een lendesteun en een massagefunctie. Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd op het gebied van akoestisch comfort en bescherming van inzittenden. Tot de standaarduitrusting behoort bijvoorbeeld een airbag tussen de voorstoelen.

Uitgebreide standaarduitrusting, doelgerichte individualisatie.
Automatische 2-zone airconditioning, BMW Maps navigatie en een met leder bekleed sportstuurwiel behoren tot de standaarduitrusting van de nieuwe BMW X2. Ook standaard zijn automatische bagageklepbediening, vier USB-C poorten en een 12V aansluiting in de middenconsole en bagageruimte. Het aantal beschikbare bestuurdersassistentiesystemen en digitale services is aanzienlijk toegenomen ten opzichte van het voorgaande model.

De uitrustingspakketten zijn opnieuw gestructureerd voor een doelgerichte individualisering van de BMW X2. Er zijn verschillende opties die het premium karakter van de auto versterken, zoals automatisch dimmende binnenspiegel en buitenspiegel aan bestuurderszijde, het verwarmbare stuurwiel en het HiFi System Harman Kardon. Een highlight op de optielijst is het glazen panoramadak, waarvan het sterk getinte glas zich in één deel uitstrekt tot aan de voorruit, de uiterste dakranden en tot ver achterin. Een elektrisch inklapbare trekhaak behoort ook tot de opties.

BMW iX2: premium elektrisch rijden in een compacte SAC.
Vanaf introductie is de nieuwe SAC ook leverbaar als volledig elektrische BMW iX2 xDrive30. Twee nauwkeurig samenwerkende elektromotoren – een op de vooras en een op de achteras – zorgen voor een systeemvermogen van 230 kW (313 pk, tijdelijk piekvermogen) en een systeemkoppel van 494 Nm. Daarmee accelereert de BMW iX2 xDrive30 van 0 naar 100 km/h in 5,6 seconden, terwijl de topsnelheid is vastgesteld op 180 km/h. De hoogvoltage-accu heeft een indrukwekkende, bruikbare capaciteit van 64,8 kWh. Samen met de zeer hoge efficiëntie van de aandrijving maakt dat een actieradius van 417 tot 449 kilometer mogelijk (WLTP). Adaptieve regeneratie en de MAX RANGE functie dragen verder bij aan deze uitstekende actieradiuswaarden.

Sportieve BMW X2 M35i xDrive direct beschikbaar vanaf de marktintroductie.
De nieuwe BMW X2 is direct vanaf de marktintroductie in maart 2024 leverbaar in een sportieve uitvoering die het dynamische karakter van de SAC extra tot uiting laat komen. De nieuwe BMW X2 M35i xDrive vormt met zijn kenmerkende M design en rijeigenschappen een aantrekkelijk totaalpakket. De 2.0-liter viercilindermotor levert een vermogen van 221 kW (300 pk).

De nieuwe BMW X2 M35i xDrive sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in 5,4 seconden. De M specifieke onderstelafstemming zorgt samen met de intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving voor sublieme prestaties. Het standaard Adaptieve M Sportonderstel staat garant voor verbeterde dynamiek en meer comfort tijdens lange reizen. M Compound-remsysteem is optioneel beschikbaar.

Efficiënte benzine- en dieselmotoren, standaard 7-traps Steptronic transmissie met dubbele koppeling.
Een driecilinder benzinemotor van de nieuwste modulaire generatie van de Efficient Dynamics motorenfamilie zorgt voor de aandrijving van de BMW X2 sDrive20i. De 1.5-liter motor in combinatie met een 48V mild hybrid systeem is goed voor een vermogen van 125 kW (170 pk), waarbij 14 kW (19 pk) aan vermogen wordt geleverd door de geïntegreerde elektromotor. De viercilinder dieselmotor van de nieuwe BMW X2 sDrive18d heeft een uitgebreide upgrade ondergaan en levert een vermogen van 110 KW (150 pk).

Alle verbrandingsmotoren van de nieuwe BMW X2 zijn standaard gekoppeld aan een 7-traps Steptronic transmissie met dubbele koppeling.

Optimale mix van dynamiek en rijcomfort, voor het eerst 21 inch lichtmetalen wielen leverbaar voor compact BMW model.
De geavanceerde ondersteltechnologie zorgt voor een perfecte balans tussen het sportieve rijgedrag van de compacte SAC en het hoge comfortniveau tijdens lange reizen. Alles dat hiervoor nodig is, wordt mogelijk gemaakt door een lichtgewicht carrosseriestructuur met hoge stijfheid, een lange wielbasis, een grotere spoorbreedte dan het voorgaande model en doelgerichte verbeteringen aan de voorwielophanging met enkele veerpoten en de drielink achteras. De nieuwe BMW X2 is standaard voorzien van geavanceerde wielslipbeperking voor betere tractie en stabiliteit. Nieuw zijn een geïntegreerd remsysteem en extra demping op de vooras, die zich aanpast op de belasting. Het optionele Adaptieve M Onderstel is voorzien van frequentie-selectieve demping, M Sport Steering en een 15 millimeter verlaagde rijhoogte.

De nieuwe BMW iX2 xDrive30 is standaard uitgerust met 17 inch lichtmetalen wielen met een aerodynamisch geoptimaliseerd design. De BMW X2 sDrive20i en BMW X2 sDrive18d hebben standaard 18 inch lichtmetalen wielen, terwijl de nieuwe BMW X2 M35i xDrive standaard met 20 inch lichtmetalen M wielen wordt geleverd. De optionele lichtmetalen wielen zijn leverbaar in maten variërend van 18 tot 21 inch, waarbij laatstgenoemde wielmaat een primeur is voor een compact BMW model.

State-of-the-art bestuurdersassistentiesystemen voor meer comfort en veiligheid.
De standaard en optionele assistentiesystemen voor geautomatiseerd rijden en parkeren zorgen zowel bij dagelijkse ritten als op langere reizen voor meer comfort en veiligheid. Standaard zijn onder meer de nieuwste versie van Front Collision Warning, Cruise Control met remfunctie, Speed Limit Info en Lane Departure Warning met terugstuurfunctie. Ook Parking Assistant met een achteruitrijcamera en achteruitrij-assistent zijn standaard aanwezig.

Het aanbod van optionele systemen omvat onder meer Steering and Lane Control Assistant, Active Cruise Control met Stop & Go functie, Active Navigation, Exit Warning (uitstapwaarschuwing), het BMW Head-up Display, Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder en Remote Theft Recorder. Door middel van Remote Software Upgrades kunnen bestaande functies ook na aanschaf worden verbeterd. Het is zelfs mogelijk om nieuwe functies toe te voegen.

Het nieuwe BMW Operating System 9 en BMW Digital Premium.
De BMW X2 is uitgerust met de nieuwste BMW iDrive op basis van het BMW Operating System 9 en het bedieningssysteem met QuickSelect voor snelle toegang tot veelgebruikte functies. De bediening verloopt verder via het BMW Curved Display en BMW Intelligent Personal Assistant, ofwel via het touchscreen of natuurlijke spraakcommando. Het BMW Operating System 9 maakt ook de weg vrij voor verregaande gepersonaliseerde digitale services. Met BMW ConnectedDrive Upgrades kunnen klanten bepaalde functies een maand lang gratis uitproberen, waarna het mogelijk is de functie voor een bepaalde periode aan te schaffen. Het nieuwe BMW Digital Premium is voor de nieuwe BMW X2 beschikbaar via de BMW ConnectedDrive Store.

BMW Digital Premium maakt het mogelijk om op abonnementsbasis allerlei apps in de BMW te gebruiken, van muziekstreaming tot nieuws en games. Het optionele pakket omvat ook het datagebruik voor alle beschikbare digitale services en apps uit de BMW ConnectedDrive Store, inclusief het streamen van muziek.

Augmented View is optioneel beschikbaar voor het BMW Maps navigatiesysteem dat gebaseerd is op cloudgegevens. Bovendien zijn optioneel 5G connectiviteit en de BMW Digital Key Plus, beschikbaar. Het BMW ID en integratie van smartphone via zowel Apple CarPlay® als Android Auto™ zijn standaard beschikbaar voor de nieuwe BMW X2.

Het brandstofverbruik van de nieuwe BMW X2 bedraagt gemiddeld 8,0–5,1 l/100 km, de CO2 emissie gemiddeld 181–133 g/km, het stroomverbruik gemiddeld 17,7–16,3 kWh/100 km en de actieradius varieert tussen de 417–449 km. Deze waarden zijn vastgesteld volgens de WLTP. Alle cijfers met betrekking tot prestaties, verbruik en emissies zijn voorlopig.