Mijn Autokopen.nl

In the Spotlight: Citroën 2CV - 2pk 70th Anniversary

Parade 'Lelijke Eend' op paasmaandag

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Klassieke Citroën 2CV

De Autoworld-expo over de Citroën 2CV opent op paasmaandag met een parade van klassieke Eendjes door Brussel. Leuk voor deelnemers en toeschouwers.

De eerstkomende 'Spotlight-tentoonstelling' in het Brusselse Autoworld staat in het teken van de Citroën 2CV. 70 jaar geleden verraste het Franse merk vriend en vijand met deze compacte, eenvoudige en betaalbare auto die z'n naam ontleende aan de 2 paardenkrachten ('deux chevaux') waarmee 'ie werd aangedreven. 

Jubileumtentoonstelling

De auto was ontworpen met in het achterhoofd een boer die 50 kg lading mee kon nemen en 's zondags met z'n hoed op met familie de mis kon bezoeken. Hij moest een mand eieren over het land kunnen vervoeren zonder dat deze zouden breken. Het resulteerde in de kenmerkende, ronde daklijn met oprolbaar linnen, de luchtgekoelde tweecilinder met elektrische starter, onafhankelijke wielen en verwijdbare passagiersstoelen.

De betaalbare auto werd echter ook populair onder hippies en werd zo een cultauto. Toen de Eend in 1990 uit productie genomen werd waren er meer dan 5 miljoen exemplaren gebouwd.

De expositie 'In the Spotlight: Citroën 2CV - 2pk' in automuseum Autoworld vertelt de geschiedenis van de iconische Citroën. In de tentoonstelling wordt ook ingegaan op de vele verschijningsvormen en afgeleide modellen van de Eend. Uit de officiële Conservatoire Citroën-collectie worden diverse exemplaren getoond, waaronder een vooroorlogs prototype. Let op, als je alle showcars wilt zien kom dan vóór 15 april, daarna is er slechts een 'uitgeklede' expo. 

Parade

Nóg leuker is het om het museum op paasmaandag te bezoeken - vooral als je zelf een 2CV hebt. Want vanwege het jubileum organiseert Citroën op 2 april een parade voor Lelijke Eendjes (inschrijven: zie onderstaande website). Die begint om half 12 op de fraaie esplanade van het Jubelpark, vóór het museum. Deelnemers aan de parade hebben die dag gratis toegang tot Autoworld. Is dit geen leuk idee voor een dagje of weekendje Brussel?

Wanneer:
31 maart tot en met 29 april 2018
Openingstijden:
maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Autoworld
Jubelpark 11
1000 Brussel
België
Prijs:
€ 9,00 (e-ticket); verschillende groepen ontvangen korting.
Meer informatie:
autoworld.be/

Nu op voorraad

Tags: citroën 2cv oldtimers