De Ford StreetKa is een lekker ding, maar helaas wel prijzig. In Nederland schrikken veel autoliefhebbers van een prijskaartje van 26.000,-. Dat heeft Ford Nederland ertoe bewogen een nieuw instapmodel op de markt te brengen, die met 19.995,- duidelijk vriendelijker geprijsd is.


Kennelijk vertegenwoordigen luxe zaken als lederen bekleding, airconditioning, een EasySound radiosysteem en stoelverwarming een waarde van ruim 6.000,-. Dit zijn namelijk precies de items die de nieuwe basisversie van de Ford StreetKa moet missen. Deze voordelige versie moet de StreetKa voor een groter publiek bereikbaar maken.


En dat moet ook wel, want met modellen als de Peugeot 206CC, Citroën C3 Pluriel en de New Beetle Cabriolet is de concurrentie zwaar. Ford Nederland kreeg de beschikking over 300 exemplaren van de StreetKa, maar allemaal in dezelfde, dure uitvoering. In de ons omringende landen is de StreetKa vanaf vorig jaar al in meerder varianten leverbaar, maar vanwege ons belastingstelsel was voor ons land alleen het topmodel interessant.


Overigens verschijnt in Nederland nu ook een StreetKa Futura op de markt. Deze heeft precies dezelfde standaarduitrusting als het topmodel, maar is in een gelimiteerde oplage leverbaar voor een prijs van 22.995,-. En dat is toch een dikke 3.000,- minder dan de duurste versie.