Mountainbiker Bart Brentjens heeft gekozen voor een auto die perfect bij hem past, vindt hij zelf. Zijn nieuwe Opel Antara is namelijk net als hij een echte terreinrijder. Bovendien is de Opel voorzien van het praktische Flex-Fix draagsysteem, waarmee de voormalige Olympisch en wereldkampioen zijn fiets eenvoudig kan meenemen.

Brentjens weet wat er bij komt kijken om goed te presteren in het terrein. Sinds hij in 1994 begon met mountainbiken heeft hij veel succes geboekt. Het hoogtepunt van zijn carrière tot zover is ongetwijfeld de winst van de gouden medaille op de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta. Volgend jaar hoopt Brentjens deze prestatie te kunnen herhalen in Peking.

Brentjens koos voor zijn dagelijks vervoer de Opel Antara met 150 pk sterke dieselmotor. Niet alleen omdat hij met deze auto hetzelfde gevoel kan krijgen als op de fiets, maar ook omdat hij zijn mountainbike makkelijk mee kan nemen naar onherbergzame terreinen met het Flex-Fix draagsysteem. Zonder extra gereedschap kunnen hiermee twee fietsen worden vervoerd. Wanneer er geen fiets mee hoeft, is het systeem netjes weggewerkt in de achterbumper.