Een Nederlandse investeerder genaamd ACI wil op korte termijn meerderheidsaandeelhouder worden van Spyker en zou daarom opties hebben genomen op de aandelenpakketten van de familie Mol (26%) en Spyker-bestuurder Victor Muller (11%). Dit melden diverse bronnen bij Spyker, zo staat te lezen in de Financiële Telegraaf.

ACI is een onbekende vennootschap gevestigd in Liechtenstein die zich met name zou bezighouden met internationale tabaks- en drankenhandel. De Nederlandse eigenaar van het bedrijf wil anoniem blijven. In totaal zou het gaan om 48 miljoen euro, waarvan een groot deel woensdag al op de bankrekening van Spyker zou moeten staan. Meer dan de helft van het geld zou bestemd zijn voor het productieklaar maken van de nieuwe Spyker-terreinwagen, de SSUV.

ACI zou streven naar een belang van 54% in Spyker. Dit moet gebeuren door overname van de belangen van de familie Mol en Victor Muller. Spyker zelf wil zes miljoen nieuwe aandelen uitgeven. ACI zou de familie Mol 5 euro per aandeel willen betalen en de andere aandeelhouders 4 euro per stuk. Het is nog onduidelijk of Spyker beursgenoteerd blijft.

Als gevolg van deze berichtgeving is de handel in het aandeel Spyker Cars vanmorgen stilgelegd.