De moderne definitie van een atletische tweezitter krijgt vorm in de nieuwe Opel GT. Zoals het een klassieke roadster betaamt, heeft hij een krachtige motor in het vooronder, achterwielaandrijving, een cockpit met sportieve instrumenten en een op maat gemaakte stoffen kap. Met zijn gespierde uiterlijk, zijn slanke silhouet, zijn lange, aan de voorzijde scharnierende kap en zijn korte overhangen vertoont hij de typische proporties van deze klasse.

De Opel GT waait als een frisse wind door de klasse met zijn eigen, onmiskenbare persoonlijkheid, zijn opwindende vorm die scherpe kanten met afgeronde oppervlakken combineert om een dynamische look te creëren en zijn configuratie, die zelfs op lange reizen een geraffineerd rijplezier weet te bieden. Ook de prijs van de GT is meer dan aantrekkelijk. Voor 39.450,- euro (vanafprijs incl. BTW in Nederland), hebben klanten de beschikking over een hightech turbomotor met maar liefst 264 pk en directe benzine-injectie. De sprint van 0 naar 100 km/u wordt in minder dan zes seconden geklaard. De nieuwe tweezitter met de legendarische naam is een waardige opvolger voor de eerste Opel GT (1968 tot 1973) en beweegt zich net als het origineel in één van de meest opwindende autosegmenten.

De nieuwe Opel GT straalt ook de merkpassie voor dynamische auto’s uit en bewijst dat Opel nog nooit zo jong was als vandaag. Dat wordt onderstreept door nichemodellen met een hoge funfactor zoals de Astra GTC met panoramische voorruit, de cabrio-coupés Tigra TwinTop en Astra TwinTop en de high performance OPC-familie. Zij verrijken het programma en geven het merk extra emotionele lading.

De ontwikkeling van de Opel GT is een sterk staaltje transcontinentale samenwerking binnen GM. Hij is ontstaan uit de beslissing om de portfolio van het concern uit te breiden met een compacte, achterwielaangedreven sportarchitectuur die over de hele wereld kan worden geïmplementeerd. De eerste stap in de realisatie van die beslissing was de conceptcar Solstice in 2002, gevolgd door de Vauxhall VX Lightning concept die werd ontworpen in de Advanced Design Studio van GM in het Engelse Coventry. De Opel GT, die zich sterk liet inspireren door de VX, werd aan de huidige designtaal van Opel aangepast in de GM Design Studio in Detroit en in de GM Design Studio’s van GM Europe in Rüsselsheim, onder de leiding van Bryan Nesbitt. De roadster van Opel zal van de band rollen in de Wilmington-fabriek (Delaware, VS) waar ook zijn uiterst succesvolle Amerikaanse zustermodellen, de Pontiac Solstice en de Saturn Sky, worden geproduceerd