De Jaguar X-Type heeft een aantal kleine wijzigingen ondergaan. Vanaf juli wordt het model geleverd met een completere standaarduitrusting en een paar uiterlijke retouches.

Grote verschillen met het huidige model zijn er niet. De X-Type draagt dezelfde verchroomde honingraatgrille als zijn grotere broeders en is leverbaar in twee nieuwe kleuren, Porcelain White (vervangt Onyx White) en de volledig nieuwe kleur Blue Prism.

Motorisch blijft alles bij het oude. Er is keuze uit twee commonrail dieselmotoren met 2,0 of een 2,2 liter inhoud en twee V6 benzinemotoren met 2,5 en 3,0 liter inhoud. Beide V6’en zijn standaard voorzien van Traction4 permanente vierwielaandrijving.

Waar zijn dan de grote verschillen? Die zitten in de standaarduitrusting. De ‘gewone’ X-Type heeft als extra’s 16 inch lichtmetalen wielen, cruise control, lederen stuurwiel, elektrisch verstelbare en verwarmbare sportstoelen en een pakket met de fascinerende naam Auto Clear View Package dat bestaat uit een regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel en automatisch inschakelende koplampen. De meerwaarde van dit moois is 3.180 euro, de meerprijs ten opzichte van model 2007 een stuk lager.

Ook de X-Type Executive is nog completer en biedt onder meer 17 inch lichtmetaal, Bluetooth carkit en uitgebreid elektrisch verstelbare stoelen. Nieuw voor Nederland is het Sport Package dat de sportieve eigenschappen van Jaguar’s compacte model benadrukt.

De Jaguar X-Type Saloon (sedan) voor modeljaar is leverbaar vanaf 39.800 euro voor de 2.0D, gevolgd door 42.200 euro voor de 2.2D. De X-Type 2.5 V6 gaat voor 45.600 euro de deur uit terwijl de 3.0 V6 54.800 euro kost. De . De topper in het gamma, de 3.0 V6, kost 54.800 euro. De meerprijs voor de Estate is 2.800 euro.