Hummer heeft in Manchester de rechtsgestuurde H3 geïntroduceerd. De Amerikaanse off-roadgigant is bezig met een Europees offensief, en om ook in Groot-Brittannië terrein te kunnen winnen, is de Hummer H3 vanaf deze zomer ook leverbaar met het stuur aan de ‘andere’ kant.

“Wij zijn vastbesloten de unieke herkenbaarheid van ons merk in Europa verder uit te bouwen, en in Groot-Brittannië in het bijzonder”, aldus Bob Lutz, vice president Global Product Development van General Motors. “Het krachtige, karakteristieke design en de ongeëvenaarde terreineigenschappen van de Hummer spreken wereldwijd een groot publiek aan.”

Uiteraard zal de rechtsgestuurde H3 ook in andere landen worden geleverd waar doorgaans op de linker weghelft wordt gereden, zoals Australië, Japan en Zuid-Afrika, waar de auto tevens wordt gebouwd. Terwijl de linksgestuurde H3’s in het Amerikaanse Shreveport in elkaar werden gezet, gebruikt GM de Struandale Assembly Facility in het Zuid-Afrikaanse Port Elizabeth voor de bouw van de nieuwe versie.