Chrysler ontwikkelt momenteel een hybride aandrijflijn. De 5,7-liter HEMI V8 wordt gekoppeld aan elektromotoren en een ECVT-transmissie om brandstof te besparen. De nieuwe aandrijving zal in 2008 voor het eerst worden toegepast op de Chrysler Aspen en Dodge Durango.

De HEMI van Chrysler staat nu niet bepaald bekend als de meest milieubewuste krachtbron ter wereld, maar volgens het Amerikaanse concert maakt de hybride uitvoering hem wel degelijk aantrekkelijk voor ‘groene’ rijders. Chrysler wil vooral mensen tegemoet komen die veel mensen of goederen mee te slepen hebben. Die kunnen nu ook eindelijk kiezen voor een hybride, zonder daarbij compromissen te hoeven sluiten op het gebied van ruimte en trekkracht.

De 5,7-liter HEMI motor levert 335 pk en heeft een maximumkoppel van 502 Nm. De hybridetechnologie is tot stand gekomen uit een samenwerkingsproject van DaimlerChrysler, BMW en General Motors in een poging de gemiddelde CO2-uitstoot van hun producten terug te dringen. Het is de bedoeling dat de hybride aandrijving ook voor andere modellen beschikbaar komt.