Michael Schumacher kruipt toch weer achter het stuur van een Formule 1-bolide van Ferrari. Enerzijds voor de lol, anderzijds om zijn kennis en ervaring in het rijden zonder elektronische hulpmiddelen over te brengen. Het blijft (vooralsnog) bij een eenmalig optreden.

De zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 nam vorig jaar afscheid van de koningsklasse van de autosport, maar bleef betrokken bij zijn werkgever Ferrari als adviseur. Nu de FIA heeft besloten snufjes als traction control te verbieden, kan het team zijn hulp goed gebruiken. De 38-jarige Duitser deed in het verleden namelijk ook goede zaken zonder deze hulpmiddelen.

Schumacher reed in zijn carrière meer dan 200 Grand Prix’ en wist er daar 91 van te winnen. Met zeven titels is hij veruit de succesvolste coureur uit de Formule 1-geschiedenis. Aan het einde van het vorige seizoen vond hij het welletjes geweest. Een nieuwe hobby heeft Schumacher echter nog niet gevonden. Volgende week neemt hij zijn plaats in de Ferrari weer in, maar de renstal benadrukt dat van een comeback geen sprake is.