Een Hummer is niet voor een kleintje vervaardigd, maar de strengere milieueisen die aan auto’s worden gesteld, staan een verdere groei van het imposante merk toch behoorlijk in de weg. Met een ‘sensationeel’ actiemodel van de H3 hoopt Hummer de verkopen in Europa weer een positieve impuls te geven.

Hoewel de Hummer H3 Sensation niets te maken heeft met de gelijknamige dancefestivals, is het gelimiteerde actiemodel er ook als een ‘black’ en een ‘white’ edition. In tegenstelling tot de dansfeesten is er bij de inhoud van de Hummers echter geen onderscheid en verschilt alleen de kleur aan de buitenkant.

De Hummer H3 Sensation is uitgerust met onder meer een speciale meegespoten grille, elektrisch verschuifbaar zonnedak, zwarte dakrails en een 6cd-wisselaar in combinatie met een Monsoon audiosysteem met zeven speakers. De opties vertegenwoordigen een waarde van circa 4.000 euro, maar Hummer geeft ze tijdelijk gratis weg.

Het Sensation-pakket komt bovenop de uitmonstering van de H3 3.7 automatic. Dit model beschikt standaard over onder andere Hydra-Matic transmissie, cruise control, bodembescherming, mistlamp en stabiliteitscontrole. De Hummer H3 Sensation is alleen in Europa verkrijgbaar. In Nederland kost de auto 64.930 euro.