Dodge komt met een SRT-4-uitvoering van de populaire Caliber, die een 295 pk sterke 2.4 turbo onder de kap krijgt. De snelle Caliber krijgt een gunstige prijs mee: 37.000 euro.

De Caliber SRT-4 heeft standaard een zestraps automaat, die 363 Nm koppel op de weg moet brengen. Uiterlijk is de Dodge voorzien van dikke bumpers, een nep-diffuser, forse achterspoiler en zijskirts. Bij zo’n dikke auto horen natuurlijk twee uitlaatpijpen, maar kennelijk vindt Dodge één wel genoeg.

Het interieur is volgens Dodge ‘racy’, maar in de praktijk komt dat neer op wat chroomrandjes rond de meters, een extra teller, sportieve pedalen en sportstoelen met grove stiksels. Hij is leverbaar vanaf juli 2008 voor 37.000 euro, en dat is fors goedkoper dan z’n gemiddelde concurrent.

Journey

Ook vanaf juli 2008 maakt de Dodge Journey zijn opwachting in Nederland. De productieversie die op de IAA in Frankfurt veel kritiek kreeg op de interieurafwerking is iets aangepast. Het voldoet nu meer aan de Europese smaak en kwaliteitsnormen, maar de Journey verloochent zijn Amerikaanse afkomst helaas nog steeds niet.

We moeten de Journey zien als de opvolger van de normale Voyager, het is een soort kruising tussen een SUV en een MPV. Hij kan zeven personen meenemen, mits de laatste twee kinderen zijn. Er komen twee motoren, een 2.0 diesel met 140 pk en een 2.0 benzine met 150 pk. De prijzen beginnen bij 28.000 euro.