Ford brengt een heuse wereldprimeur mee naar de Amsterdamse AutoRai: de Focus X Road. Deze stoere versie van de Focus Wagon wordt in een gelimiteerde oplage van 300 stuks gebouwd, speciaal voor de Nederlandse markt.

De Ford Focus X Road zou je kunnen zien als een soort offroad-versie van de Focus Wagon. Vierwielaandrijving heeft de auto niet maar een stoer uiterlijk met kunststof beschermingsplaten op de carrosserie wekt die indruk wel. De auto komt alleen in Nederland op de markt en maakt z’n debuut op de AutoRai in Amsterdam.

Naast de kunststof beschermingsplaten onderscheidt de X Road zich met speciale 17 inch wielen en zwarte dakrails. De auto is alleen in de kleur Moondust Silver te verkrijgen. De X Road heeft een 1.8 Flexifuel met 125 pk onder de motorkap. Deze motor loopt zowel op reguliere benzine als op bio-ethanol en heeft een groen energielabel B.

Omdat de X Road is gebaseerd op het meest luxe uitrustingsniveau Titanium ontbreekt er weinig op deze Focus. Standaard krijgt de koper twee zone climate control, voorruitverwarming, regensensor, cruise control en een radio/cd-speler. Voor 500 euro extra levert Ford het Business Pack met kleurennavigatiesysteem en bluetooth. De prijs is ook al bekend: 25.175 euro.