De Tazzari Zero is officieel voorgesteld op de Bologna Motor Show. Eind december arriveert de auto in Nederland.

Fans van groene auto’s kunnen hun hart ophalen met de Tazzari Zero. Het tweezitsautootje verbruikt ‘naar schatting’ slechts 0,135 kWh aan elektriciteit per kilometer. Dat is mede te danken aan het lichte gewicht, 542 kg, want aluminium behuizingen zijn de specialiteit van de Tazzari Group.

Daar staan natuurlijk wat nadelen tegenover. Het maximale bereik van de Zero is 140 km. Dan moet je wel in ‘Eco’-modus rijden want in ‘Race’-modus moet al snel bijgeladen worden. Ook zijn de modi ‘Standard’ en ‘Rain’ beschikbaar. De oplaadbeurt duurt minimaal zes uur maar vergt negen uur aan een gewoon stopcontact. Koop je er een snellader van 380 V bij dan kun je tot 80 procent van de batterijcapaciteit opladen in 50 minuten.

De Tazzari Zero is dus vooral geschikt voor het stadsverkeer. Dan maakt het ook niet uit dat de maximale snelheid 90 km/u bedraagt. Optrekken vanuit stilstand tot 50 km/u kost de tweezitter minimaal 5 sec. De elektromotor drijft met maximaal 20 pk en 150 Nm de achterwielen aan.

De inzittenden worden beschermd door een centraal frame. De aparte voor- en achterframes moeten eventuele botsenergie absorberen. Ze bieden ook allebei een kleine bagageruimte. Je kunt de auto naar wens personaliseren met onder andere lederen sportstoelen, airco, parkeersensoren, een open dak of radio.

Vanaf begin 2010 wordt de Tazzari Zero verkocht in Nederland voor ‘minder dan 20.000 euro’. Mister Green, dealer van elektrische voertuigen, is het eerste verkooppunt in Nederland. Een andere manier om aan de Tazzari Zero te komen is via Sensamotive, een partij die de auto via internet aanbiedt.