Bentley is getroffen door de economische crisis. De vraag naar de Britse luxeauto’s is flink teruggelopen waardoor de voorraden flink oplopen. Het merk sluit daarom voor minimaal anderhalve maand de fabriek.

Begin maart sluit Bentley de fabriek waar de Arnage- en Continental-modellen worden gebouwd. Zeker tot half april blijven de productielijnen gesloten. Voor de Arnage staat een stop van minimaal zes weken gepland, voor de Continental blijft de fabriek minstens zeven weken stil staan.

Bentley weet nog niet wanneer de productie weer van start gaat, dat hangt af van de marktsituatie en de hiermee samenhangende vraag naar Bentley-modellen. De 3.600 medewerkers krijgen dankzij een speciale regeling gewoon doorbetaald. Er worden, voor zover bekend, geen mensen ontslagen.

Vorig jaar verkocht Bentley wereldwijd 7.600 auto, tegen 10.000 in het jaar ervoor. Nu was 2007 een recordjaar dus die vergelijking gaat niet helemaal op maar de vooruitzichten voor dit jaar zijn waarschijnlijk niet veel beter. Het zou zomaar kunnen dat de Engelse autobouwer een verkoopdaling van meer dan 25 procent moet incasseren.