Chrysler zet de productie van de Dodge Viper voort. Het moederbedrijf heeft Viper uit de verkoop gehaald.

De nieuwe Chrysler Groep heeft meegedeeld dat ze de productie voortzet van de Dodge Viper SRT10. Het eerder aangekondigde productie-einde, voorzien voor december 2009, is geannuleerd. Evenmin zal Chrysler de Viper-erfenis nog verkopen, zoals het afgelopen jaar de bedoeling was.

Eerder al stelde het doorgestarte Chrysler-concern de populaire sportauto voorlopig veilig. Maar de toekomst was allesbehalve zeker. Het vernieuwde Chrysler zou zich vooral gaan richten op kleine, zuinige en milieuvriendelijke auto’s. De Viper met 8.4 liter V10-motor, goed voor 600 pk, leek niet in dit plaatje te passen.

De Viper is nu echter uitverkoren om als icoon het beeld voor het merk Dodge te bepalen. Het merk blijft, getuige het persbericht, grote, zware auto’s bouwen: ‘een volwaardige lijn van auto’s, trucks, SUV’s, commerciële voertuigen en een (…) MPV.’ Zo komen de 2010-modellen van de Dodge Ram 2500 en 3500 ‘Heavy Duty Truck’ nog dit jaar op de markt.

De productie van de Dodge Viper SRT10 blijft in Chrysler’s Connor Avenue-fabriek te Detroit. De faciliteit is inmiddels weer opgestart. De vierde generatie Viper, die uit 2008 dateert, kenmerkt zich door het grote aantal door de koper te bepalen opties. Sinds de introductie in 1990 zijn wereldwijd meer dan 25.000 Dodge Vipers verkocht.