Saab heeft de prijzen van het 9-3 model per 1 april aangepast. Voor de meeste uitvoeringen wordt nu tussen de 200 en 2.600 euro minder gevraagd dan voorheen. Daarnaast komt het merk met een nieuwe, rijk uitgeruste uitvoering, de Exklusiv.

Het Zweedse merk Saab heeft de 9-3 reeks – leverbaar als Sport Sedan, Sport Estate en Cabriolet – geherpositioneerd. Dat is goed nieuws, want de consumentenprijzen liggen nu tussen de 200 en 2.600 euro lager dan voorheen.

De meerprijs voor modellen op biobrandstof (E85) daalt eveneens per 1 april, van 1.000 naar 300 euro. Daarmee wordt de 9-3 BioPower-uitvoering extra aantrekkelijk. Immers, gisteren ging ook de accijnsverlaging van 27 procent op E85 in, die tankstations aan hun klanten kunnen doorberekenen.

Tot slot voegt Saab Nederland de Exklusiv toe aan het 9-3 gamma. Deze uitvoering biedt een completere standaarduitrusting aan voor de meerprijs van 1.995 euro (2.195 euro voor de 9-3 Cabriolet Exklusiv in Aero-trim). Daarvoor wordt de Saab 9-3 voorzien van onder andere een navigatiesysteem met uitgebreide geluidsinstallatie (150 W), bi-xenon koplampen, automatisch dimmende spiegels en inklapbare buitenspiegels. De koper heeft de keuze uit zes motoren, benzine of diesel.

De opvolger van de 9-3 staat gepland voor 2012. De nieuwkomer zal ook in elektrische versie verschijnen, zo liet Saab deze week weten vanaf de autoshow van New York. Om het Saab-gevoel van weleer terug te halen krijgt de nieuwe generatie weer een ‘ouderwetse’ modelaanduiding, zonder streepje tussen de nummers. Saab liet weten zelf een nieuw 9-3 model te gaan ontwerpen. Van aankoop van een nieuwe 9-3 van het Chinese BAIC – die de rechten en technologie van het huidige model heeft overgenomen – is geen sprake.