Autosloop

De sloopregeling in Nederland nadert haar eind. Binnenkort wordt de laatste dag bekend gemaakt waarop autokopers nog gebruik kunnen maken van de regeling.

De sloopregeling in Nederland loopt op haar einde. De laatste dag is in zicht en binnenkort wordt de datum bekend gemaakt waarop het loket wordt gesloten. Die dag kunnen bedrijven nog tot 17.00 uur een auto aanmelden en daarna is het definitief afgelopen.

De organisaties achter de sloopregeling adviseren autokopers nu al om bij het autobedrijf te vragen of je nog gebruik kunt maken van de regeling. Er is voorlopig geen vervolg gepland voor de regeling, al pleiten de brancheorganisaties daar wel voor. Vooral de occasionverkoop is gestimuleerd door de sloopregeling, ruim zeventig procent van de autokopers die gebruik maakte van de regeling kocht een occasion.

In de grote stedelijke gebieden is relatief vaker gebruikt gemaakt van de sloopregeling. Opvallend is ook de populariteit in Noord-Brabant. Opels, Peugeots en Volkswagens werden het meest aangeboden als sloopauto en 87 procent van gesloopte auto’s was een benzineauto.