Chevrolet trekt het doek af van de zevenzits MPV Orlando. Het is de productieversie van de gelijknamige conceptcar die twee jaar geleden al op de autosalon van Parijs stond.

Chevrolet geeft vandaag de eerste foto’s vrij van de Orlando. Dat is een zevenzits MPV in het segment van de Opel Zafira en Citroën C4 Picasso. Ten opzichte van die modellen onderscheidt de Orlando zich met een crossover-achtig uiterlijk.

Chevrolet belooft in de summiere persinformatie dat de auto is voorzien van tal van handige opbergvakken. Zelfs achter de radio en in het plafond kun je in de MPV losse spullen kwijt. Een foto van het interieur is er nog niet maar het dashboard zal grote overeenkomsten vertonen met dat van de Cruze. De Orlando staat dan ook op het onderstel van de compacte sedan.

Het motorenaanbod is al bekend. De bekende 1.8 benzinemotor met 141 pk is de enige benzinemotor, naast een tweeliter dieselmotor met naar keuze 131 of 163 pk. De Orlando komt begin 2011 op de markt in drie uitrustingsniveaus. Airconditioning behoort tot de standaarduitrusting. Op de autosalon van Parijs debuteert de MPV, precies twee jaar na de onthulling van de Orlando conceptcar op dezelfde autoshow.