Dodge Viper

Sinds Fiat de controle overnam bij Chrysler doen de wildste verhalen de ronde over de nieuwe Dodge Viper. De sportauto wordt echter ‘gewoon’ door Dodge ontwikkeld maar Fiat heeft wel een vinger in de pap.

De Dodge Viper krijgt in 2012 een opvolger. De productie van het laatste model stopte deze zomer en de Amerikanen werken hard aan een opvolger. Sinds Fiat vorig jaar Chrysler overnam gonst het van de geruchten over de techniek die de Viper gaat gebruiken.

Zo deden er verhalen de ronde dat Dodge een Alfa Romeo 8C Competizione zou verbouwen tot Viper. De coupé zou Ferrari-techniek aan boord krijgen. Van die geruchten blijkt niets waar. Dodge CEO Ralph Gilles heeft bevestigd dat de Viper een eigen chassis krijgt dat niet is geleend van welk model dan ook. Dat komt omdat de Viper een ‘unieke’ vormgeving heeft, waarbij de positie van de cabine ten opzichte van de wielen anders is dan bij andere sportauto’s.

Wel krijgt de Viper Fiat-techniek aan boord en helpen de Italianen bij de ontwikkeling van de auto. De nieuwe Viper wordt veel geciviliseerder dan het laatste model. De auto moet toegankelijker worden om in te rijden. Zo leverde Dodge nooit stabiliteitscontrole op de Viper, daar gaat met het nieuwe model verandering in komen. Welke motor Dodge gaat gebruiken kan Gilles nog niet zeggen maar wel dat het geen Ferrari-blok zal zijn.