De spectaculaire en gelimiteerde Aston Martin One-77 is nog altijd niet uitverkocht. Pas 60 van de 77 beschikbare exemplaren zijn verkocht.

De Aston Martin One-77 werd ruim anderhalf jaar geleden onthuld. De reacties waren overweldigend maar met de verkoop wil het vooralsnog niet erg vlotten. Het Britse tijdschrift Autocar meldt dat tot nu toe 60 van 77 beschikbare exemplaren zijn verkocht.

Opvallend is wel dat bijna de helft van alle One-77 kopers een Cygnet heeft mee besteld in bijpassende kleur. Dit stadsautootje is grotendeels gebaseerd op de Toyota iQ en bedoeld voor klanten die hun peperdure sportauto niet willen gebruiken om boodschappen mee te doen.

Aston Martin gaat de komende maanden ‘on tour’ met de One-77 in diverse Aziatische landen, om vermogende klanten daar te verleiden tot de aanschaf van de bijzondere coupé. De cijfers van het snelste productiemodel van Aston Martin ooit spreken daarbij al voor zich: 7,3 liter V12-motor, 710 pk vermogen, 750 Nm koppel, een topsnelheid van 355 km/u en een aanschafprijs die riant voorbij de anderhalf miljoen euro ligt.