Cadillac logo

General Motors gaat zelf de import en distributie van Cadillac in Europa verzorgen. Het Amerikaanse luxemerk zit sinds het faillissement van Kroymans in maart vorig jaar zonder importeur.

General Motors neemt de import, distributie en verkoop van Cadillac in Europa over. Het merk zit al bijna een jaar zonder importeur omdat Kroymans in maart vorig jaar failliet ging. Sindsdien ligt de verkoop van Cadillac-modellen in Europa nagenoeg stil.

Op kleine schaal werden nog wel CTS-en geïmporteerd, de coördinatie daarvan verliep via het hoofdkantoor van GM Europe in Zwitserland. Het Amerikaanse merk wordt straks op ‘belangrijke Europese markten’ verkocht. De precieze details maakt General Motors pas later bekend.

De Amerikanen zien Europa als belangrijke markt voor Cadillac. Toch heeft Cadillac, ondanks (te) grote investeringen van Kroymans, hier nooit voet aan de grond kunnen krijgen. Cadillac staat wel op de autosalon van Genève, waar het merk de CTS Coupé laat zien. In de herfst moet de verkoop van dat model in Europa starten.