De Volkswagen Golf Plus werd begin vorig jaar al gefacelift en nu is het de beurt aan de daarop gebaseerd CrossGolf. Het vernieuwde model debuteert op de autosalon van Genève.

Na de Golf Variant en Plus wordt nu de CrossGolf gefacelift. Al deze modellen zijn nog gebaseerd op de ‘oude’ Golf V. Met wat uiterlijke wijzigingen loopt de CrossGolf nu weer in de pas met de huidige Golf. Jammer is wel dat Volkswagen niet het dashboard uit de Golf VI heeft overgenomen.

Onder de motorkap vinden we diverse moderne TSI- en TDI-motoren. De instapmotor, de 1.6 16v, verdwijnt en maakt plaats voor een 1.4 TSI met 105 pk. Diezelfde TSI-motor is ook leverbaar met 122 of 160 pk. Bij de dieselmotoren neemt Volkswagen afscheid van de 1.9 TDI, daarvoor in de plaats komt een 105 pk sterke 1.6 TDI. De 2,0 liter TDI met 140 pk blijft in het gamma.

Alle motoren, op de 1.4 TSI met 105 pk na, zijn te combineren met een DSG-automaat. De 140 pk sterke TDI kan optioneel geleverd worden met een zestrapsautomaat, alle andere motoren krijgen een zeventraps DSG. De vernieuwde CrossGolf debuteert op de Autosalon van Genève volgende week, naast de nieuwe Touareg, Sharan, Polo GTI en CrossPolo.