Volkswagen heeft de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe Sharan. De full-size MPV staat in september in de showroom met een vanafprijs van 37.490 euro.

Na veertien jaar staat de tweede generatie Sharan bijna in de showroom. Volkswagen brengt de MPV als vanouds weer samen met Seat op de markt. De prijzen van de Sharan zijn nu alvast bekend gemaakt, die van de nieuwe Seat Alhambra volgen binnenkort.

De nieuwe Sharan heeft een vanafprijs van 37.490 euro. Voor dat geld rolt de dealer een 1.4 TSI in Easyline-uitvoering naar buiten. Je kunt de Sharan opwaarderen tot Trendline, Comfortline of Highline. De 1.4 TSI met 150 pk is de enige benzinemotor die Volkswagen levert.

Er zijn twee diesels, allebei met een cilinderinhoud van 2,0 liter. De 140 pk sterke variant kost als Trendline 42.290 euro, de uitvoering met 170 pk is er vanaf 49.490 euro maar dan krijg je wel meteen een Comfortline én een DSG-automaat. Die laatste is optioneel op de andere twee motoren. Om brandstofverbruik en CO2-uitstoot te beperken zijn alle Sharans uitgerust met start/stop-systeem en een systeem dat remenergie terugwint. De vernieuwde Sharan staat in september in de showroom maar is per direct te bestellen.