Ford brengt een ode aan Le Mans-racers uit vervlogen tijden. De vijf speciale RS-en zijn gespoten in de kleuren van de originele Le Mans-auto’s van Ford uit de jaren ‘60 en ’70.

Ford presenteert aan de vooravond van Le Mans Classic vijf speciale Focussen RS. Deze auto’s brengen een eerbetoon aan de Ford-racers die in het verleden schitterden tijdens de 24 uur van Le Mans. De RS-en zijn gespoten in de kleurenschema’s van de raceauto’s.

Het zwarte exemplaar met zilveren strepen leent zijn kleuren van de Ford Mk II, winnaar in 1966. De rode met witte strepen draagt de kleuren van de winnaar in 1967 – de Ford Mk IV. De Ford Mk IIB uit datzelfde jaar was wit met rood/blauwe strepen. Dan is er nog een two-tone wit/blauw exemplaar: de kleuren van de Capri RS2600 uit 1972. Het blauw/oranje exemplaar is een moderne interpretatie van de GT40 die Le Mans domineerde in 1968.

Het interieur van de speciale RS-en is opgefleurd met ‘Le Mans-details’. De speciale lederen/alcantara sportstoelen zijn voorzien van een ruitmotief. Ford demonstreert de auto in juli, voorafgaand aan het evenement Le Mans Classic. Daarna worden de auto’s verkocht aan liefhebbers in Frankrijk.