Maybach

Maybach is niet te koop. Dat heeft moederbedrijf Daimler laten weten na speculaties in verschillende media over een op handen zijnde verkoop aan de Chinese autobouwer BYD.

Maybach is wat moederbedrijf Daimler betreft niet te koop. “Maybach is een belangrijk onderdeel van onze portfolio”, aldus een woordvoerder van het bedrijf tegen het Engelse tijdschrift Autocar. Het Duitse concern doet de speculaties over de verkoop van het luxemerk af als ‘onjuist’.

Het Chinese automerk BYD, dat in verband werd gebracht met Maybach, zegt dat er geen contact is geweest met Daimler. Volgens BYD zijn de berichten slechts ‘speculaties’. Daar biedt de onzekerheid over de toekomst van het merk dan ook alle ruimte toe.

Zo zwollen onlangs de geruchten over het opdoeken van Maybach weer aan. De hoge bazen bij Daimler zouden al besloten hebben om het merk op te doeken als het huidige model z’n levenscyclus heeft vol gemaakt. Het roemruchte merk verkocht vorig jaar slechts 200 auto’s wereldwijd en daar kan de schoorsteen in Duitsland niet van roken. Door het merk te verkopen zou Daimler de rechten op de bijzondere merknaam verliezen. Ontmanteling lijkt een betere optie maar misschien toveren de Duitsers toch nog een nieuw model uit de hoge hoed over een paar jaar. Wordt ongetwijfeld vervolgd…