Het luxemerk Maybach wordt niet opgeheven maar gaat een tweede leven tegemoet. Vanaf 2012 staan vijf nieuwe modellen gepland. De exclusieve auto’s worden voorzien van een hybride aandrijving om het brandstofverbruik drastisch terug te brengen.

Het slecht lopende Daimler-merk Maybach gaat een vernieuwing tegemoet. De nieuwe Daimler-baas Sales & Marketing, Joachim Schmidt, ziet mogelijkheden op de opkomende automarkten plus in Noord-Amerika, zo laat hij weten in het Amerikaanse tijdschrift Automobile Magazine. In China, Rusland en het Midden-Oosten zijn de limousines momenteel niet aan te slepen.

Maybach moet wel de afwerking van de auto’s op een hoger niveau brengen opdat het merk marktaandeel kan verwerven in het topsegment. Momenteel verkoopt Maybach slechts 200 tot 300 auto’s per jaar. Het model moet niet slechts een concurrent zijn voor de Maserati Quattroporte maar ook voor de Rolls-Royce Phantom en de Bentley Mulsanne.

Dat wordt mogelijk zodra het platform voor de nieuwe Mercedes-Benz S-klasse beschikbaar komt. Het merk wil dan vijf modellen op de markt brengen. Naast een korte en lange limousine wordt gedacht aan een vierdeurs coupé en een cabriolet op lange wielbasis, vergelijkbaar met de Mercedes Ocean Drive conceptcar uit 2007.

Om de kosten te drukken wordt uitgegaan van één motor voor alle modellen, de zesliter bi-turbo V12 die momenteel in de Maybach 62S en de Zeppelin ligt. Met een vermogen van circa 545 pk (in de basisversie) of 630 pk (S-versie) en een koppel van niet minder dan 1.150 Nm is deze krachtbron in staat alle modellen de nodige sporen te geven. Opvallend is dat de automaat met zeven verzetten ook met een elektromotor in verbinding staat. Deze kleine motor (ruim 20 pk) maakt emissievrij rijden mogelijk over meer dan 15 km.

Volgens Automobile Magazine zal Maybach deze hybride aandrijving in een later stadium hoogstwaarschijnlijk uitbouwen. Een geavanceerde hybride aandrijflijn en een negentraps automaat moeten helpen om het hoge brandstofverbruik aan banden te leggen. Gesproken wordt over een daling van 25 procent in Europese verbruikstesten. Het brandstofconsumptie zou dan uitkomen op circa 15 l/100 km.

Voordat de nieuwe generatie Maybach-modellen verschijnt komt het merk eerst nog met een facelift van het huidige gamma. Er worden andere materialen gebruikt en de M57 en M62 krijgen een aangepast interieur. Zo zijn de 2011-modellen voorzien van het panoramadak in Japanse stijl, dat eerder dit jaar op de Autoshow in Beijing is gepresenteerd. Naar wens kan het dakraam van glashelder tot mat worden ingesteld.