Cadillac CTS Coupé

Cadillac maakt een herstart in Nederland met voorlopig drie officiële verkooppunten. De bescheiden aanpak staat in schril contrast met die van de vorige importeur Kroymans.

Cadillac zet na het faillissement van importeur Kroymans en moederbedrijf General Motors vorig jaar voorzichtig weer de eerste stappen op Europese bodem. In totaal komen er veertig verkooppunten in Europa.

Cadillac Nederland heeft drie dealers aangewezen die de modellen van het Amerikaanse premiummerk gaan verkopen. De verkooppunten bevinden zich in Amersfoort, Echt en Rotterdam. Het merk heeft zich als eerste doel gesteld om ‘een plek’ te veroveren in de Europese premiummarkt. De vorige importeur Kroymans verslikte zich in de grootse aanpak met het merk Cadillac. De enorme investeringen konden niet terug verdiend worden, met een faillissement als gevolg. Bescheidenheid is daarom deze keer gepast.

Cadillac levert vanaf volgende maand al de eerste auto’s uit in Nederland. De Amerikanen gaan drie modellen leveren: de CTS, de crossover SRX en de full-size SUV Escalade Hybrid. De CTS komt als sedan, Coupé, Sport Wagon en sportieve CTS-V naar Europa.