Bugatti komt eind 2012 eindelijk met de langverwachte Galibier op de markt. Deze auto moet de technologiedrager van het gehele Volkswagen-concern worden.

Bugatti maakt de wereld al jaren lekker met de Galibier, een supersedan die de Veyron opvolgt. Bugatti-topman Wolfgang Dürheimer heeft tegenover het Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport bevestigd dat de Galibier eind 2012 op de markt komt.

Bugatti is er nog niet uit hoeveel exemplaren er gebouwd gaan worden: 500, 1.000 of 1.500. Wel kan de Galibier vier keer zo snel gebouwd worden als de Veyron. Daarvan werden in zes jaar tijd slechts 450 exemplaren gebouwd.

De prijs zal ‘zeker’ boven de 1 miljoen euro komen te liggen. In Nederland gaat de prijs richting de 1,5 miljoen euro maar dat is nog altijd minder dan de Veyron kost. Die staat voor zo’n 1,8 miljoen euro te boek. De 16 cilinder motor zorgt ervoor dat de Galibier ‘eenzaam aan de top staat’ in het segment van de luxe sedans. Op termijn verschijnt er ook een hybride, waarmee het mogelijk is om zo’n 40 kilometer op alleen elektriciteit te rijden.