Met een nieuwe 5.5 V8 betreedt de Mercedes-Benz SLK 55 AMG het strijdtoneel. De roadster brengt 422 pk vermogen en 540 Nm koppel in stelling.

Veel informatie over de nieuwe 5.5 achtcilinder bracht Mercedes al eerder naar buiten maar nu presenteert het merk ook de auto waar het om draait: de SLK 55 AMG. De V8 is afgeleid van de motor die in onder andere de E63 AMG ligt maar heeft geen turbo’s. Het maximale vermogen van 422 pk bereikt de V8 bij 6.800 tpm, de volledige 540 Nm’s komen bij 4.500 tpm vrij.

Vanuit stilstand de 100 km/u-grens passeren kost slechts 4,6 seconden en de topsnelheid is begrensd op 250 km/u. De bekende Speedshift 7G Tronic automaat zorgt voor de overbrenging. Dankzij diverse brandstofbesparende technieken, zoals uitschakelbare cilinders en het terugwinnen van remenergie, is het theoretische benzineverbruik teruggedrongen naar 8,4 l/100 km (1 op 11,9). De CO2-uitstoot bedraagt in het gunstigste geval gemiddeld 195 g/km.

De SLK 55 AMG heeft een AMG-uitlaatsysteem met kleppen die ervoor zorgen dat de auto bij sportief rijden een bijbehorend geluid produceert, terwijl de SLK bij rustig rijden beschaafd klinkt. Uiteraard is de auto voorzien van AMG veren en dempers, remmen en uiterlijk opsmuk. Optioneel is het Handling Package, met nog stijvere veren, differentieelslot, remschijven van composietmateriaal en een sportstuur met Alcantara inzetdelen voor meer grip.

De nieuwe SLK 55 AMG debuteert op de IAA in Frankfurt. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.