Dat autorijden ook gewoon leuk mag zijn bewijst Morgan met de spectaculaire 3 Wheeler. Dit bijzondere vervoermiddel, dat het midden houdt tussen een auto en een motorfiets, wordt op de autosalon van Genève onthuld.

Puur voor de fun. De Morgan 3 Wheeler is niet gebouwd om praktisch te zijn maar om zijn inzittenden lol te bezorgen. De driewielige funmobiel is historisch helemaal verantwoord, in de jaren ’30 bouwde Morgan ook al een driewieler. Deze nieuwe 3 Wheeler is een moderne interpretatie daarvan.

De ‘auto’ heeft een ideale gewichtsverdeling omdat de bestuurder tegengewicht geeft aan de massa van de motor. Het blok is afkomstig van de Amerikaanse specialist S & S, de versnellingbak – met vijf verzetten – komt bij Mazda vandaan. Met 115 pk bereikt de 3 Wheeler een topsnelheid van 185 km/u. In 4,5 seconden zit ‘ie vanuit stilstand op 96 km/u (60 mph).

De 3 wheeler is op te tuigen met speciale bestickering, zoals een haaienneus, Morgan-vleugels, racenummer en logo’s die zijn geïnspireerd op die van de Amerikaanse en Britse lucht- en legermacht. Je kunt het motorblok, de koplampen en grille laten polijsten zodat de 3 Wheeler nog meer opvalt. Speciale lederen bekleding en een regenkap staan op de optielijst. Er zijn nog geen Nederlandse prijzen want de CO2-uitstoot is nog niet vrijgegeven door de fabrikant. De prijs zonder belastingen is vastgesteld op 30.000 euro.