Bijna alle informatie van de nieuwe Mercedes M-Klasse kwam op deze site al voorbij. Bijna, want nu is het laatste stukje van de puzzel compleet omdat Mercedes de prijzen van de SUV bekend maakt.

In november staat ‘ie in de showroom, de nieuwe Mercedes M-Klasse. Twee maanden eerder beleeft ‘ie z’n officiële wereldpremière op de autoshow van Frankfurt. Geïnteresseerden in Nederland kunnen de auto echter al eind volgende maand bewonderen bij het hoofdkantoor van Mercedes-Benz Nederland in Utrecht.

De prijzen van de nieuwe SUV zijn nu bekend. Instappen kan vanaf 69.900 euro. Voor dat bedrag rijdt de dealer een ML 250 Bluetec naar buiten. Die heeft de 204 pk sterke biturbo dieselmotor aan boord. Deze motor voldoet – net als de V6 in de ML350 – dankzij een speciale katalysator waarin het additief AdBlue wordt toegevoegd aan de Euro6 uitlaatgasnorm, die pas in 2014 van kracht wordt. De prijs van de ML350 bedraagt 79.900 euro.

Vooralsnog is er één benzinemotor aanwezig in de prijslijst. De zescilinder ML 350 met 306 pk kost minimaal 74.900 euro. Het voert te ver om de gehele standaarduitrusting te noemen maar de highlights zijn: vierwielaandrijving, computergestuurde dempers, elektrisch bedienbare stoelen, tweezone airconditioning en een uitgebreid audio-systeem met 14,7 cm groot kleurenscherm.