Mitsubishi Global Small Concept

Mitsubishi toont op de autosalon van Genève de Global Small Concept. Dat is volgens het Japanse merk niet de opvolger van de Colt.

Mitsubishi blijft volhouden. De Global Small conceptcar die op de autosalon van Genève zijn werelddebuut beleeft is geen voorbode voor een nieuwe Colt. De woordvoerder van Mitsubishi bevestigt daarmee wat het merk eerder verkondigde in een persbericht.

“De Global Small Concept zitten tussen het A- en B-segment in en is dus niet in een hokje te plaatsen. Hij is iets kleiner dan de huidige Colt.” Waarmee gezegd is dat de nieuwe Colt flink groeit ten opzichte van het huidige model en richting het grotere C-segment kruipt.

De auto krijgt nieuwe 1.0 en 1.2-motoren onder de motorkap, een doorontwikkeling van de huidige driecilinders van Mitsubishi. Ook komt er een elektrische uitvoering met de techniek van de iMiEV. In tegenstelling tot dit model krijgt de Global Small voorwielaandrijving. Het design van de auto is zo goed als klaar, alleen kleine details zoals de deurgrepen en spiegels zullen nog veranderen op het uiteindelijke productiemodel. Toch duurt het nog tot eind 2012 voordat de auto hier op de markt komt.