In de zomer van 2012 kun je al rijden in het kersverse nieuwe model van Mini, de Roadster. Deze open tweezitter is het zesde model in de Mini-familie maar beslist niet het minste.

Mini onthult haar zesde model, de Mini Roadster. Zoals de naam aangeeft hebben we het over een open variant met softtop. Er was natuurlijk al een dakloos model – de Cabrio – maar er zijn verschillen. De Roadster is een echte tweezitter, waar de Cabrio vier zitplaatsen biedt. Daardoor heeft de Roadster een ruime bagageruimte van 240 liter, ook al is de kap open.

Een ander verschil is dat de bodylijn naar achter toe bij de Roadster iets meer oploopt. Omdat de inzittenden ook nog eens laag zitten geeft dat volgens het merk een veiliger gevoel. Dat kun je sowieso hebben want er zijn zowel voor als achter verstevigingselementen aangebracht. Rolbeugels ontbreken evenmin. Inclusief de vlak geplaatste voorruit ziet de jongste Mini-telg er top uit. Daar komt het pluspunt bij dat het zwaartepunt lager ligt dan bij de Mini Coupé.

De Mini Roadster komt in vier varianten bij de dealer te staan. Als Cooper, met de 1,6 liter benzinemotor van 122 pk. Bij de Roadster Cooper S is de motor voorzien van Twin Scroll Turbo-technologie en Valvetronic variabele kleptiming. Het vermogen komt daarmee op 184 pk. De krachtigste Roadster is de John Cooper Works-versie met 211 pk. Deze kan in 6,4 seconden vanuit stilstand de 100 km/u bereiken, mede dankzij het koppel van maximaal 280 Nm bij een overboost tussen de 1.700 en 4.500 tpm. Er komt ook een dieselversie, de SD die de bekende tweeliter dieselmotor van 143 pk herbergt.

Standaard zijn alle uitvoeringen uitgerust met de brandstofbesparende technieken Minimalism. Dat zijn onder meer een start/stop-systeem, terugwinning van remenergie, een schakelindicator en elektrische stuurbekrachtiging. De Mini Roadster staat in februari 2012 in de showrooms, precies op tijd voor de lente. Voor hoeveel euro’s je er een mee kunt krijgen wordt tegen die tijd bekendgemaakt.