Niet alleen de Ford Focus ST en Focus ST Wagon maken hun werelddebuut op de IAA in Frankfurt. De Fiesta ST Concept komt als een duveltje uit een doosje en maakt het feestje compleet.

“Als je morgen naar de Ford-stand komt dan staat er nog een leuke verrassing.” Met die woorden kondigde de woordvoerder van Ford na de presentatie van de Focus ST en Focus ST Wagon de Fiesta ST Concept aan. Het was de avond voor de start van de autoshow van Frankfurt.

De Fiesta ST is nog een conceptcar maar Ford kennende gaat ‘ie vrijwel ongewijzigd in productie over een jaar. De trapeziumvormige grille kennen we van de Focus ST en de uitgebouwde wielkasten met daarin 17 inch wielen laten de Fiesta ST lekker ‘dik’ ogen.

Onder de motorkap vinden we de 1.6 EcoBoost motor met 180 pk. Deze turbokrachtbron laat de Fiesta ST in ‘minder dan 7 seconden’ vanuit stilstand naar 100 km/u sprinten en de topsnelheid komt op 220 km/u. De CO2-uitstoot blijft daarentegen beperkt tot ‘minder dan 140 g/km’, dus met de huidige regels betekent dat 20 procent bijtelling. De auto is standaard voorzien van een handgeschakelde zesbak.