Subaru brengt de BRZ in twee uitvoeringen op de markt: Sport en Executive. Die laatste wordt bij de verkoopstart in juni als eerste leverbaar.

We hebben er lang op moeten wachten maar in juni is het eindelijk zo ver. Dan komt de Subaru BRZ op de markt. Deze sportcoupé, die in samenwerking met Toyota is ontwikkeld, heeft achterwielaandrijving en een 2,0 liter boxermotor met 200 pk.

De coupé komt in eerste instantie in een uitvoering, de Executive voor 40.995 euro. Later komt daar de Sport bij, daarvan is de prijs nog niet bekend. De standaarduitrusting van de Sport omvat 16 inch lichtmetalen wielen, dagrijverlichting, xenonverlichting, airconditioning, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en… een neerklapbare achterbank.

De Executive voegt daar aan toe: 17 inch lichtmetaal, lichtsensor, mistlichten vóór, leder en Alcantara bekleding, keyless entry, dual zone climate control, cruise control en een limited slip differentieel. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de Executive liggen wat hoger dan bij het instapmodel: 7,8 l/100 km (1 op 12,8) en 181 g/km, tegen 6,9 l/100 km (1 op 14,4) en 159 g/km voor de Sport. Subaru levert de BRZ standaard met handgeschakelde zesbak, een zestraps automaat is optioneel.