De productie van de modellen van het luxemerk Maybach is gestopt. Er staan nog enkele exemplaren op gefortuneerde klanten te wachten totdat het merk van de markt verdwijnt.

Maybach is niet meer. De laatste auto's zijn in juni al geproduceerd en op de prijslijsten van Maybach in de Verenigde Staten heeft Mercedes-Benz al oneerbiedig afscheid genomen van het luxemerk. Achter de modellen van Maybach staat slechts het woord ‘discontinued’.

Er staat nog een klein aantal auto’s op voorraad bij de fabriek maar er valt dus niet veel meer te kiezen. Gefortuneerde klanten die nog zo’n limousine kopen of er een bezitten hoeven zich geen zorgen te maken over het onderhoud en de beschikbaarheid van onderdelen. Daimler - het moederbedrijf van Mercedes en Maybach - blijft de Maybach-modellen volledig technisch ondersteunen.

Er komt geen opvolger en dus verdwijnt de merknaam Maybach van het podium. De volgende generatie Mercedes-Benz S-Klasse – die binnenkort wordt onthuld – krijgt luxe topversies die het gemis van Maybach moeten opvangen.