Amper een week na de onthulling van de CLS Shooting Brake kondigt Mercedes-Benz de AMG-versie aan. Dat is snel, maar dat geldt ook voor de auto zelf.

Een verrassing is het niet want de komst van de Mercedes-Benz CLS 63 AMG Shooting Brake is niet meer dan ‘logisch’. Na de onthulling vorige week van de meest praktische CLS ooit volgt nu de AMG-versie. Die heeft dezelfde techniek als zijn vierdeurs coupé-broertje aan boord.

De 5,5 liter V8 met 525 pk vermogen en 700 Nm zorgt ervoor dat de bestuurder en al z’n bagage in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Dat is net zo snel als de vierdeurs dat sprintje aflegt. De topsnelheid bedraagt 250 km/u, uiteraard elektronisch begrensd. De rest van de techniek is ook bekend, waaronder het AMG sportonderstel – Ride Control genaamd – met elektronisch instelbare dempers en de Speedshift MCT-7 automatische versnellingsbak.

Tijdelijk levert Mercedes-Benz de Edition One. Dat klinkt als een ‘actiemodelletje’ maar niets is minder waar. Deze eerste oplage van de CLS 63 AMG Shooting Brake heeft namelijk 557 pk en 800 Nm, dat is 32 pk vermogen en 100 Nm koppel meer dan het standaardmodel. Dat betekent dat het bekende ‘0-100-sprintje’ in 4,3 seconden wordt afgelegd. Het brandstofverbruik bedraagt in het gunstigste geval - voor beide versies – 10,1 l/100 km (1 op 9,9), de CO2-uitstoot 235 g/km.

De CLS 63 AMG Shooting Brake komt in oktober op de markt, de prijzen zijn nog niet bekend.