We zagen de vierde generatie Seat Toledo al in conceptvorm op de autoshow van Genève maar nu is het productiemodel klaar. Hoewel de officiële presentatie nog even op zich laat wachten zijn de eerste foto’s al gelekt.

Van je fans moet je het maar hebben. De Spaanse site seatfansclub.com kon de eerste productiefoto’s van de nieuwe Seat Toledo niet voor zich houden en heeft ze op internet geplaatst. Daardoor weten we dat het productiemodel weinig afwijkt van de conceptcar die we in maart in Genève op foto’s vastlegden. Gewoon weer een sedan, zoals de eerste Toledo’s.

Een ander model dat als twee druppels water op de nieuwe Toledo lijkt is de Skoda Rapid. De twee modellen, die allebei in Nederland verkocht gaan worden, zijn samen ontwikkeld. Skoda zal de Seat Toledo ook bouwen.

De Spaanse fanclub weet verder al te melden welke motoren in de Seat Toledo komen te liggen. Naast de 1,6 liter TDI van 105 pk zijn dat de volgende benzinemotoren: een 1.2 TSI van 75 pk, 85 pk en 105 pk en een 1.4 TSI van 122 pk. Natuurlijk is het nog afwachten of deze allemaal in Nederland geleverd zullen worden.

Ook op de uitrusting en prijzen is het nog even wachten. Wel kunnen we uit de Spaanse informatie opmaken dat de Toledo ook beschikbaar komt in Reference- en Style-uitvoering. Eind dit jaar gaat de Seat Toledo in productie, in 2013 zal hij te koop zijn. Gezien het aanstaande officiële debuut verwachten we al eerder extra informatie te publiceren.