Seat onthult volgende week op de autosalon van Genève de nieuwe Toledo. Officieel nog als studiemodel maar nog dit jaar komt ‘ie op de markt.

Seat brengt de Toledo terug in de showrooms. In Genève zien we daarvan het bewijs, al is de daar getoonde auto nog een studiemodel. De 4,48 meter lange sedan heeft een bagageruimte van 500 liter en steekt daarmee zijn grote broer Exeo naar de kroon. De Toledo is in tegenstelling tot de Exeo overigens geen sedan, al zou je dat op basis van de foto’s wel vermoeden.

Als je goed kijkt dan kun je zien dat de Volkswagen Jetta de basis vormt voor deze auto. Seat heeft het model een nieuwe neus gegeven, met duidelijke Seat-kenmerken. De achterkant doet denken aan die van de Exeo en dus past de nieuwe Toledo naadloos in het huidige gamma van Seat.

Omdat de donorauto bekend is weten we ook welke motoren er in de nieuwe Toledo komen te liggen. Seat doet daar zelf overigens nog geen mededelingen over maar we geven een schot voor de boeg. Als de auto later dit jaar in de showrooms verschijnt dan kun je kiezen uit verschillende TSI-benzinemotoren, met 1,2 of 1,4 liter cilinderinhoud. Dieselen kan met de bekende 1.6 en 2.0 TDI.